Perfekt WiFi-uppkoppling.

Utan internet stannar världen.

I ditt hem får du hjälp att skapa ett snabbt, stabilt och säkert nätverk som hindrar obehöriga att nyttja din internetuppkoppling. 

Bor du i hus eller bostadsrätt med flera våningar, rekommenderas ett Mesh- eller roamingnätverk med flera accesspunkter. Det ger dig perfekt internetuppkoppling i hela hemmet då din enhet kommer att välja den accesspunkt med bäst mottagning för tillfället. Precis som på hotell!

 

 

Fiber / Bredband

När fiber har kopplats in i din bostad ska du välja en leverantör för de tjänster du önskar. I Jämtland görs detta via portalerna hos IP-only, Zmarket eller Telia.

DataRut hjälper till att ansluta router, tv-box och ip-telefoni till din mediaomvandlare. Efter slutförd installation har du möjlighet att välja SSID-namn och lösenord. Alla hemmets enheter ansluts och QR-kod för enkel anslutning av smartphones upprättas.

Installation av bredbandsrouter samt uppdatering av programvara och anslutning av enheter till WiFi. 695kr efter RUT-avdrag. 595kr för seniorer. Beräknad arbetstid 60-120min.

Roaming nätverk

För bästa internetuppkopplingen i hela hemmet är trådbundna accesspunkter den professionella och stabilaste lösningen.

Varje hem ser olika ut. Därför finns inga fasta priser på roamingnätverk. Vanligt slutpris brukar ligga mellan 5000-30000kr beroende på utrustningsval, WiFi-täckning, fördragna kablar, storlek på bostad och komplexitet. Jag använder kvalitetsprodukter från Ubiquiti UniFi.

RUT-avdrag på ordinarie prislista per timme gäller.

Meshnätverk

Mesh-nätverk är en router med en eller flera trådlösa accesspunkter. Denna lösning passar större hem utan dragna nätverkskablar.

Vid installation kollas väggar och golv visuellt för att sedan mäta var accesspunkter bäst placeras. Kund har möjlighet att välja SSID-namn och lösenord samt gästnätverk och QR-kod för anslutning. Givetvis uppdateras alla enheters programvara.

Installation av meshnätverk med 2-3 accesspunkter: 1095kr efter RUT-avdrag. 995kr för seniorer. Beräknad arbetstid 90-180min.

Möjlighet att köpa till nätverksutrustning. Exempelvis Amplifi från Ubiquiti. Mellan 2500-10000kr.